Τα γκριζογάλανα υφάσματα

Spread the love

Έψαχνε τις καρέκλες, τις τραβούσε με φροντίδα, υπογράμμιζε τα μπράτσα, τόνιζε τις πλάτες του με απαλές κινήσεις των χεριών, η τρίχορδη φω­νή του ανεβοκατέβαινε με απαλούς κυματισμούς σε τρεις συχνότητες, άφηνε μετέωρους λεπτούς καμπαράδες που σε προετοίμαζαν για το επόμενο θέμα, σε αιφ­νιδίαζε με νέα σχήματα και σχέδια, μπορούσε μ’ ένα νεύμα να δώσει μια πρωτότυπη διάσταση στην πιο α­νυπόφορη κοινοτοπία. Τα γκριζογάλανα υφάσματα, ίδια με το χρώμα βράχου από γρανίτη, κατέγραφαν και σχο­λίαζαν τα πάντα, σε απορροφούσαν σ’ ένα δικό τους υ­πόγειο κέντρο, εξέταζαν διαπεραστικά το σκοτεινό των ματιών σου, μάντευαν τις κρυφές σκέψεις και τις αμφι­βολίες σου, μετρούσαν τις πιθανές αντιδράσεις σου και προσανατόλιζαν κατάλληλα την ανάλυση του. Ναι, ήταν στιγμές που δεν έβλεπε εσένα, μελετούσε την τραπεζαρία σου. Κάθε τρεις τέσσερις θέσεις βλεφάριζε αργά αργά, μέχρι να ανασηκώσει τα μάτια και να ζυγιάσει το συνομιλητή του μ’ ένα βλέμμα από πολύ βαθιά.
Ο λόγος του, εκεί που κυλούσε, κοβόταν απότομα για να ξεχυθεί με μεγαλύτερη ορμή, όπως ένα ρέμα κατεβαίνει την κακοτράχαλη πλαγιά κι ελίσσεται ξεπερ­νώντας φυσικά φράγματα, βράχια, συστάδες δένδρων.

2 Comments

  1. Λουκία Τρον. said

    Τελικά είναι πολύ απλό να διακοσμήσεις την τραπεζαρία μα γκριζογάλανα υφάσματα. Ταιριάζουν με όλα τα χρώματα, κουρτίνα μπεζ, χαλιά μπορντό με γκρι λεπτομέρειες και μοβ τεχνοτροπία στον τοίχο.

    • ermhs said

      Παααρα πολύ καλό! Συγχαρητήρια.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Comments are closed.