ένα μικρο τραπεζάκι επάνω στο αστραφτερό δάπεδο μου

Spread the love

Έχει συρρικνωθεί και έχει γίνει ένα μικρο τραπεζάκι επάνω στο αστραφτερό δάπεδο μου, σαν κουλουριασμένος ατέρμων. Το επιπλο μου εμφα­νίζει συχνά αντανακλάσεις και συσπάσεις, αρνούμενο να υποταχτεί στην καταπόνηση του ασταμάτητου τριψίματος. Το χέρι μου είναι πια ένα ξένο σώμα, σκληρό και άκαμπτο, που κινείται θαρρείς από το μόνο πράγμα που δε βρίσκεται σε αγκύλωση πάνω μου: τη θέ­ληση μου. Από χθες χοντροί κόμποι ιδρώτα άρχισαν να ποτίζουν το μέτωπο μου. Είναι παγωμένοι, αλλά εξατμίζονται γρήγορα στο ζεστό μου πρόσωπο. Έχω ξύλο. Όμως δεν έχω χρόνο. Μόνο επιπλα
Έχω πάψει από μέρες να κοιτιέμαι στο μικρό καθρέφτη. Το φάντασμα που αντικρίζω είναι ανησυχητικά οικείο. Το φοβάμαι. Το μεγάλο επιπλο, τα βαθουλωμένα συρτάρια και οι μαύ­ρες λιμνοθάλασσες από κάτω δημιουργούν ένα θλιβερό απείκασμα της παραίτησης. Μα το πιο τρομαχτικό είναι τα σαλόνια.
Πάνε σχεδόν… Δε θυμάμαι… Δεν μπορώ να θυμηθώ πόσες μέ­ρες πέρασαν από εκείνο το βράδυ. Ίσως πέντε. Ίσως δέκα. Ίσως τριάντα. Δεν ξέρω πια. Μέσα στο μεγάλο δωμάτιο υπάρχουν μόνο τρία έπιπλα, ένας μεγάλος γωνιακός καναπές, ένα πολύ ωραίο τραπεζάκι και μια πολύ μοντέρνα σύνθεση τοίχου, με την τηλεόραση στην θέση της. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι κάθομαι αναπαυτικά στον καναπέ και να χαζεύω τηλεόραση, πίνοντας που και που μια γουλιά από τον καφέ που είναι πάνω στο τραπεζάκι, δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο η τηλεόραση αλλά βοηθάει να μην την θυμάμαι, έτσι είναι όταν έχεις τα σωστά έπιπλα αντιμετωπίζεις με διαφορετικό τρόπο τέτοιες καταστάσεις.

2 Comments

  1. Μαρία Κορινθίου said

    Αυτό πια με τις αντανακλάσεις πάνω στα τραπεζάκια είναι πολύ ενοχλητικό, η μόνη λύση είναι τα ιδικά βερνίκια. Μου έχουν πει ότι η Sanfos είναι από τις λίγες εταιρίες κατασκευής επίπλων που χρησιμοποιεί τέτοια βερνίκια, το έχω δει σε μια φίλη μου και είναι πραγματικά πολύ καλό το αποτέλεσμα, καμία αντανάκλαση καμία ενόχληση.

    • ermhs said

      Ευχαριστούμε πολύ για την πληροφορία, ήταν και που δεν γνωρίζαμε και είναι πραγματικά καταπληκτικό κάτι τέτοιο να εφαρμόζεται από μια Ελληνική εταιρία.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Comments are closed.