Δωμάτιο με φινετσάτα επιπλα

Spread the love

«Καφέ!» φώναξε σε κωμικό τόνο. «Χρειάζομαι καφεΐνη επει­γόντως!» Του πρότεινε να κατεβούν στην καφετέρια του , αλλά τελικά συμφώνησαν να εκμεταλλευτούν την υπη­ρεσία εξυπηρέτησης δωματίου. Μπήκε στο μπάνιο, ό­σο αυτή τηλεφωνούσε για καφέδες και πρωινό. Καθώς το νερό έ­πεφτε πάνω του σκεφτόταν αν θα μπορούσε να της ζητήσει μια χάρη, χωρίς να θεωρηθεί ότι εκμεταλλεύεται τη σχέση τους. Το αποφάσισε. Χρειαζόταν κάποιον να τον βοηθήσει στο ψάξιμο του ανθτωπου και ίσως και σε κάποια άλλα ζητήματα που θα προέκυπταν στη σλαβόφωνη χώρα. Η πόλη είχε τελείως δια­φορετικούς κανόνες από το Λονδίνο, το Παρίσι ή τη Ρώμη και θα χρειαζόταν οπωσδήποτε τη συμβουλή ενός ντόπιου. Και εκείνη ήταν ιδανική επιλογή.
Όταν βγήκε από το αχνιστό μπάνιο, οι καφέδες είχαν φτάσει, μαζί μ’ ένα βασιλικό πρωινό. Η όμορφη έτρωγε με όρεξη καθισμένη ανακούρκουδα. Αυτός άναψε τσιγάρο και άρχισε να βλέπει τα επιπλα γύρω στο δωμάτιο, δεν είχαν κάτι το ιδιέτερο αλλά ήταν προσεγμένες επιλογές και από τους καναπεδες μέχρι τις καρεκλες και τα τραπεζακια ήταν φινετσάτα.

2 Comments

  1. Βάσια Λόη said

    Σε πρόσφατο ταξίδι μου στην Ρώμη, στο ξενοδοχείο που έμεινα, το Alpi hotel, είχα παρατηρήσει ότι τα έπιπλα στα δωμάτια είχαν κάτι το ιδιαίτερο, είχαν μια ξεχωριστή φινέτσα, σε πολύ όμορφα σχέδια, σε αποχρώσεις του ξύλου. Το στρώμα στο κρεβάτι πρέπει να ήταν το πιο άνετο που έχω κοιμηθεί ποτέ. Η έκπληξη ήταν όταν είδα ότι όταν είδα την μάρκα του στρώματος, δεν ήταν Ιταλικό όπως θα ανέμενε κανείς, αλλά Ελληνικό, ναι καλά διαβάσατε Ελληνικό και μάλιστα της Greco Strom. Το πιο πιθανό είναι ότι και τα υπόλοιπα έπιπλα να είναι Ελληνικά. Κάτι τέτοιο επιβεβαιώνει ότι τα Ελληνικά έπιπλα μπορούν να ανταγωνιστούν στα ίσια τα καλύτερα του κόσμου.

    • ermhs said

      Εμείς πάντα το υποστηρίζουμε αυτό. Το Ελληνικό έπιπλο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα σε σύγκριση με τα εισαγόμενα και το βρίσκουμε πραγματικά τραγικό κάποιοι απερίσκεπτα να αγοράζουν έπιπλα πολύ κακής ποιότητας από Τουρκία, ή από την Κίνα και άλλες χώρες της Άπω ανατολής. Ιδίως δε τα Τούρκικα έπιπλα είναι τα χειρότερα του κόσμου, πολύ κακή ποιότητα, πολύ χάλια σχέδια, απαράδεκτες κατασκευές γενικότερα.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Comments are closed.