πρωτότυπος μοχλός στις συνθέσεις

Spread the love

Προέτρε­ψε  να τραβήξει το δαυλό που εκτελούσε χρέη μοχλού στις συνθεσεις..
Όταν η πέτρα που είχε βάλει για εμπόδιο ξεκόλλησε, την κλό­τσησε με δύναμη. Ο τοίχος επανήλθε στη θέση του με θόρυβο, σφραγίζοντας τη σκοτεινή κρυπτή μαζί με τον ένοικο της. Ψηλάφισε το κουτί. Έμοιαζε με μικροσκοπικό ξύλινο σε­ντούκι, καθώς δεν ήταν παρά λίγο μεγαλύτερο από την παλάμη του. Ο γάντζος που συγκρατούσε το καπάκι στη θέση του απο­δείχτηκε ανθεκτικός στην προσπάθεια του να το ανοίξει. Μόνο σε έπιπλα ανώτερης ποιότητας το συναντάς αυτό.
«Πάμε να φύγουμε. Θα το δούμε στα τραπεζακια», τον τράβηξε.
Κατέβηκαν τα στριφογυριστά ξύλινα από οξιά σκαλιά όσο πιο αθόρυβα γινό­ταν. Καθώς πλησίαζαν προς την έξοδο, οι φωνές του πλήθους άρ­χισαν να δυναμώνουν. Ευτυχώς, η πόρτα δεν είχε κλείσει πίσω απ’ τον απρόσμενο εισβολέα, καθώς η μικρή σανίδα ήταν στη θέ­ση της. Βγήκαν στον δρόμο σβήνοντας τους φακούς. Ο κόσμος χόρευε, τραγουδούσε, αγκαλιαζόταν ή κοιτούσε τα πυροτεχνή­ματα που έσκαζαν γεμίζοντας με λάμψεις πολύχρωμες το σκο­τεινό ουρανό . Χώθηκαν, μέσα στο πλήθος για να δια­σχίσουν την απόσταση έως τα επιπλα πατρα.
Εκεί ήταν βέβαιο ότι θα έβρισκαν αυτό ακριβώς που ζητούσαν. Το περιεχόμενο του σεντουκιού παρέπεμπε σε έπιπλα υψηλής ποιότητας και τα έπιπλα πάτρα ήταν το μόνο σημείο που μπορούσαν να τα βρουν. Γιατί  δεν σωστό να πάρεις  ότι βρεις μπροστά σου, ο μοχλός που είχαν δει στις συνθέσεις ήταν κάτι μοναδικό.

2 Comments

  1. Μυρσίνη Ζαχαρά said

    Η σκηνή που περιγράφετε στο εν λόγο χώρο είναι οπωσδήποτε πολύ διαφωτιστική στον τρόπο με τον οποίο οι λεπτομέρειες επηρεάζουν την συνολική εικόνα του επίπλου. Κάτι ασήμαντο όπως ο μικρός μοχλός σε μια σύνθεση, έχει σημαντικό αντίκτυπο σε όλη την επίπλωση, έχω βρεθεί σε αντίστοιχη περίπτωση και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η αντίδραση μου ήταν ανάλογη. Η Sanfos πάντα είναι κορυφαία επιλογή.

    • ermhs said

      Έχετε δίκιο πολλές φορές οι λεπτομέρειες είναι εκείνες που προσδιορίζουν το τελικό αποτέλεσμα, είτε πρόκειται για έπιπλα είτε για οτιδήποτε άλλο.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Comments are closed.